Здраве, Новини

Първото бебе в Самоков се роди навръх 1 януари

Малкият Иван изслуша кротко поздравленията на гостите в прегръдките на майка си Нели

Първото бебe в самоковската болница се роди на самия 1 януари в 15 ч. Момченцето тежи 2.8 кг и ще носи името Иван. Майка му – 18-годишната Нели Методиева Мирчова, е самоковка. Омъжена е в с. Марица за 17-годишния Стоян Георгиев, който се занимава с отглеждане на ягоди. Иван е първото им дете, за появата на което своя дял имат д-р Антоанета Кънчева и акушерката Катя Турлакова. Щастливата майка е много доволна от грижите, положени за нея и детето й в „МБАЛ-Самоков”.
В понеделник, на 4 януари, Нели, като майка на първото дете, родено в нашия град през 2016 г., бе поздравена от кмета Владимир Георгиев. Той й връчи букет цветя, поздравителен адрес и 100 лв., като й пожела детето да е живо и здраво, родителите да го изучат и да се гордеят с него. Поздрави към младата майка поднесоха и зам.-кметът Васил Сайменов, и секретарят на Общината Ангелина Вангелова. Сред присъстващите на милото скромно тържество бяха управителят на болницата д-р Светла Скелина и главната сестра Ангелина Гаврилова.
Второто родено бебе за тази година в Самоков пък е момиче. Появило се е на бял свят на 4 януари в 2.15 ч. То е второто дете на Даниела от Долна баня и вероятно ще се казва Николета.
През 2015 г. в Родилното отделение са проплакали за първи път общо 300 бебета. Последното новородено през миналата година е момиче. То е родено на 30 декември, а майка е 17-годишната Теменужка.

Евгения Попова

Leave a Reply