Култура, Новини

Първо място за Katty dance на „Кръстопът на музите”, Елена Несторова също наградена

Поредно признание за израстването на участниците в танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева дойде от 13-ия международен фестивал „Кръстопът на музите” в София /20-22 октомври/. Лъчезарните самоковски момичета излязоха три пъти на сцена и бяха класирани за оригиналните си и точни изпълнения на първо място в категория „Съвременни танци” при 14-19-годишните.
Нашият състав бързо стана любимец на звездното международно жури, в което участваха прима балерината Маша Илиева, певците Мими Иванова и Развигор Попов и музикалният педагог Етиен Леви. Самоковки дори са били поканени да участват в гала концерта в НДК, но късното обявяване на резултатите е възпрепятствало участието им.
„Изключително съм горда с моите страхотни момичета! Те бяха много концентрирани и се раздадоха докрай”, коментира за „Приятел” щастливата им хореографка Катрин Митева. Тя благодари на кмета Владимир Георгиев, който съдействал за осигуряването на транспорт до столицата.
Даровитата млада певица и наша съгражданка Елена Несторова също се изяви впечатляващо. Тя изпълни „Копнеж” на Маргарита Хранова и световния хит Stone cold на Деми Ловато. Журито отреди на Несторова грамота и диплома за отлично представяне в най-многобройната група на певците до 19 г. В същото време Лени заяви за „Приятел”, че е била много напрегната и не е успяла да разкрие пълния си потенциал.
Организатори на „Кръстопът на музите” бяха столичното читалище „Св. св. Кирил и Методий-1924” и арт компания „Нови звезди”. Надпреварата се състоя под патронажа на Министерството на културата и на Йорданка Фандъкова като столичен кмет.

Делян Василев

Leave a Reply