Пътищата до Дупница и Ихтиман ще се ремонтират

Отговор

По повод читателското писмо “Пътищата към Ихтиман и Дупница са като лунен пейзаж” /в. “Приятел”, бр. 46 от 15 юни 2012 г./ получихме следния отговор от инж. Благовеста Дедьова, директор на Областното пътно управление – София:
“Такива проблеми стоят пред ОПУ – София и по много други пътища на територията на София и Софийска област. Рязкото увеличение на движението по пътищата и пътно-транспортните произшествия, кражбите и вандалското отношение към държавната собственост, за която става въпрос, доведоха до това състояние и вид републиканските пътища.
Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/ е възложила и са изготвени и приети проекти за рехабилитация на пътищата, преминаващи през територията на община Самоков и свързващи град Самоков с градовете Дупница и Ихтиман. По участъка на ОПУ – Кюстендил на пътя Кюстендил – Дупница – Самоков вече се изпълняват ремонтни работи. Предстои провеждане на процедура за избор и възлагане на изпълнение на ремонтните работи в Самоковския участък. Същото важи и за пътя Самоков – Ихтиман и връзката му с автомагистрала “Тракия”.”
Остава надеждата въпросните процедури и ремонти да се осъществят колкото се може по-бързо. За неотложната необходимост от това няма смисъл да се убеждаваме.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*