Новини, Шарен свят

Пътищата са проходими при зимни условия

Нормална е обстановката по пътищата в общината след първия по-голям сняг, заявиха от КАТ-„Пътна полиция” на 27 ноември. Разбира се, шосетата са проходими при зимни условия. Пътните полицаи предупреждават водачите да се движат с повишено внимание. За това напомня и катастрофа на ихтиманския път, при която поради превишена скорост и сблъсък с друга кола шофьорът на камион е със счупен крак.
Междувременно от работници на фирма „Бекастрой”, която отговаря за снегопочистването в Самоков и Боровец, бяха почистени основните артерии, районите пред болницата, „Спешна помощ”, училищата и детските градини, а след това и по-второстепенните улици, както и паркингите в централната част на града. Някои места, включително важните кръстовища и мостовете, бяха опесъчени.
Работи се и на пътищата към селата.
От ръководството на „Бекастрой” уточниха междувременно, че разполагат с необходимата техника, включително с комбинирани багери, 5 фадроми и 13 високопроходими автомобила.
При нужда ще се използват складираните 400 тона сол и 2000 куб. пясък.
Снежната покривка в Боровец е към 10-15 см, а във високата планина – около 30 см. Условията за туризъм не са добри, а и съоръженията все още не работят.

Leave a Reply