Новини, Статии, коментари, Читателски, Шарен свят

Пътните знаци по новия път за Гуцал изчезнаха

Езерото в Гуцал

“80-90 % от пътните знаци по новия път от Шипочан до Гуцал изчезнаха, нека общинската управа да вземе мерки”, телефонира в редакцията на 4 април Петър Стоянов.
Според нашия читател от едната страна на шосето въобще няма знаци, а от другата страна са останали съвсем малко.
Във връзка с подобно оплакване през миналата година от тогавашната самоковска управа заявиха, че става въпрос за кражба на метални изделия и допълниха, че ще бъдат поставени там нови табели. Явно обаче и новите, ако са монтирани, са станали обект на посегателства.
Новото асфалтово шосе до Гуцал съкрати двойно разстоянието до това село, което до скоро бе най-отдалеченото от Самоков в общината. Сега обаче възниква проблемът с опазване на направеното. Тук може би не само общинската управа, но и полицейските органи, а и други институции трябва да се намесят. Вероятно и по-честите проверки на пунктовете за приемане на железни отпадъци не биха били излишни.
Възможни са сигурно и други мерки. Абсурдно е, след като се дадоха милиони за това трасе, безопасността на движение там да бъде поставяна под въпрос заради подобни набези на злосторници.

1 Comment

  1. Kondofersky Alexandar

    Докато на пунктовете за вторични суровини работят изкупвачи, които си затварят очите и приемат явно откраднати метални изделия- така ще бъде! Полицията трябва да бъде строга и безкомпромисна, често пъти крадците се знаят, но е по-удобно да се бездействува.За изкупвачите сурови глоби, съд и затвор – те не се различават с нищо от крадците.Много често делят печалбите си с тях, това е кокошкарски-престъпна мафия! Хора загинаха поради откраднати предупредителни пътни знаци, спрете това безобразие!

Leave a Reply