Крими, Новини

Пътнически автобус изгоря напълно край Боровец

Снимка: Явор Аршинков

Ужасяващ инцидент изживяха днес сутринта около 10 ч. пътниците в автобус, пътуващ от Пловдив за Боровец. Превозното средство се подпалило близо до вила „Стрезов” в Боровец, като огънят бързо се разпространил и впоследствие изпепелил напълно возилото. Благодарение на бързата реакция на шофьора и на оказалите му помощ колеги от следващите автомобили била предотвратена голяма трагедия. Всички пътници били изведени. Засега няма информация за пострадали пътници.
„Всичко се разрази много бързо. Обадих се на спешния тел. 112 да подам сигнал, а оттам ме препратиха към Пожарната в Костенец… Според мен това не е нормално, въпреки че ми обясниха, че този район се „водел” на територията на Пожарната в Костенец. А наскоро бяха закупени и нови модерни коли за нуждите на пожарникарите от Самоков и Боровец”, коментира нашият съгражданин Явор Аршинков, пряк свидетел на инцидента.
Той допълни, че на първо време на място се е отзовала една кола на Пожарната, а с пристигането и на втората огънят е бил потушен.
„Шофьорът беше доста притеснен, защото резервоарът е бил пълен с гориво… Помолихме шофьорите на спрелите наблизо автомобили да си преместят колите, защото по едно време започнаха да се пукат гуми, въздушни възглавници… Водачът на автобуса ми каза, че всичко е било в нормата, колата не давала индикации за предстояща авария”, сподели още Аршинков.
Засега няма официална информация за причината за възникването на тежкия инцидент.

х х х

Впоследствие се оказа, че в автобуса са пътували над 40 деца – състезатели по спортна аеробика в пловдивския клуб „АМД”. По-конкретна информация четете тук: http://vestnikpriatel.com/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B0%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%B8%D0%B7/

Leave a Reply