Пътят за Дупница – втори „Супер Боровец”

Редакционно

Във връзка с тежкото състояние на пътя за Дупница от Общината е изпратено писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” с искане за вземане на спешни мерки.
Шосето, което свързва не само Дупница и Самоков – едни от най-големите градове в югозападната част на страната ни, а на практика и Югозапада с Южна България с целия им огромен трафик, отдавна е в трагично състояние. Общината е принудена, без това да е нейно задължение, със свои средства да запълва постоянно появяващите се дупки по тясното и без друго трасе. Но тези дупки се появяват отново и отново, при това – още по-дълбоки и по-широки. Отстрани пък на много места асфалтът е „изяден” и никакви кърпежи не помагат…
По този път и особено в самоковския му участък – до Клисура и в прохода Дервена, често стават и катастрофи, при това не само с щети по автомобилите, а и с поражения върху хората – шофьори и пътници.
През минали години се лансира идеята за нов път, за разширяване на стария, за цялостно преасфалтиране, за трета лента и пр., и пр. На практика обаче нищо не се променяше. Или по-точно – променяше се, но към… по-лошо.
Стана така, че фактически това трасе сподели нерадостната съдба на толкова рекламирания преди време проект, популярен под името „Супер Боровец” – и за двете обекта толкова много се изговори и изписа, но реално почти нищо не се направи. И така – цяло десетилетие. Че и повече…
За ремонт на дупнишкия път преди време бе обявена дори процедура за избор на изпълнител, но служебното правителство я спря.
Не е ясно какво още трябва да стане на този участък, за да придобие той най-после поне малко по-приличен вид. Разширението и асфалтирането на дупнишкото шосе или най-малкото на отделни важни отсечки от него е абсолютно и спешно необходимо. Евентуалното „замразяване” на този проблем не вещае нищо добро за никого.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*