Новини, Шарен свят

Пътят за Дупница е пред завършване

Макар и с тримесечно закъснение приключва основният ремонт на шосето за Дупница. Работата започна през април миналата година. Сега остават някои довършителни работи по отсечката в прохода Дервена и в самоковския участък.
Положена е изцяло нова асфалтово-бетонна настилка, възстановено е отводняването, поставени са нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Общата дължина на шосето е около 37 км.
Очакванията са, че реновираният път ще направи по-бързо и по-безопасно пътуването между два от по-големите градове в Югозапада и така ще бъде улеснена и най-пряката връзка между магистралите „Струма“ и „Тракия“. Известно е колко бавно, мъчително и често с произшествия бе пътуването досега по тази важна отсечка, по която средно на ден минават около 4 хил. автомобила.
Обновяването на трасето стана с финансиране от 26 млн. лв., осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж /2014-2020 г./“ чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет, както и чрез допълнителни средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Leave a Reply