Новини, Шарен свят

Пътят за Дупница се ремонтира

Започна ремонт, макар и частичен, на шосето за Дупница. Това стана след като комисия, ръководена от зам.-началника на Областното пътно управление инж. Райчо Грънчаров, разгледа трасето. В комисията участваха и представители на Районната пътна служба и Общината.
Предвижда се да се изкърпят дупките по платното, а в района на Клисура да се преасфалтират и отделни участъци. Ще се ремонтира и запушен канал, за да се преустанови честото заливане на платното в този район с вода. Ще бъде укрепено свлачището край селото и ще се почистят канавките край пътя.
В рамките на планираните неотложни работи ще бъде ремонтирано и шосето при входа на Самоков, където в продължение на десетки метри поради недобро нивелиране се образуват при дъжд огромни локви и се затруднява движението на автомобили и пешеходци. Там ще се изгради канал, който да отвежда водите.
Състоянието на дупнишкия път отдавна е трагично. Пътуването е мъчително и често стават катастрофи с тежки последици. Неведнъж „Приятел” и други местни медии са повдигали проблема. Искания и на Общината в този смисъл към държавата досега оставаха без практически отговор. Независимо от сегашните частични подобрения, остава нуждата от основен ремонт на това шосе, което е важно за целия регион.

Leave a Reply