Новини, Читателски

Работата с атрактивните файтони може да се организира по-добре

Снимка: архив

Една от атракциите през зимата в Боровец са файтоните. Много от туристите обичат да използват този стар транспорт, който е по-интересен, по-забавен, а и дава възможност по-добре да се разгледат забележителностите на най-стария ни зимен курорт.
Сигурно всички са виждали – от филми или от лични наблюдения, как във Виена туристи се глезят с разходки с карети. Е, в Боровец няма карети, но същата работа могат да вършат през различните сезони файтоните. Разбира се, и файтонджиите трябва да са облечени подходящо и да имат необходимите обноски. Това би представлявало допълнителна туристическа атракция.
Мисля, че тази дейност би имала по-добър ефект, ако Общината или някоя общинска фирма я организира. Хората ще имат по-голяма сигурност – и работещите, и ползващите услугата им. Няма да има страх от проверяващи от НАП, а и трудов стаж ще се отчита на ангажираните. Не знам как точно може да стане, но сигурно има специалисти, които да помислят и да намерят начин от една страна да има допълнителни атракции за туристите, а от друга работещите да бъдат осигурени, а и Общината да получава доходи от тяхната работа.

М. Стоянов

Leave a Reply