Новини, Обяви, Политика

Радан Кънев: “Нова Република ще има поне един депутат от областта”

„Поне един депутат ще има Нова Република от Софийска област”, заяви на пресконференция в Самоков на 14 март Радан Кънев. „Тези избори бяха нежелани, предизвикани от страха и суетата на Бойко Борисов, но съм обиколил цялата страна и ще ви кажа, че ерата на Борисов и ГЕРБ свърши”, добави Кънев. Същевременно той каза, че не трябва да се допусне и БСП на власт заради икономически мафиотски зависимости и схеми.
„Ние сме единствената автентична десница и единствен гарант да не се допусне създаването на голяма коалиция от БСП и ГЕРБ”, каза още Радан Кънев.
Представени бяха и предизборните послания на Нова Република, които предвиждат структуриране на прокуратурата по румънски модел и специални грижи за системата на образованието, като средствата за тази сфера до края на предстоящия мандат стигнат средното европейско равнище и учителските заплати нараснат двойно. Нова Република се обявява за рязко намаляване на ДДС за храните, книгите и лекарствата, за забрана на рекламата на хазартни игри и за децентрализация, при която половината от данък печалба и от данък общ доход да остават в общините, а не както сега – целите налози да отиват в републиканския бюджет.
В пресконференцията участваха и водачът на листата с кандидат-депутати от Софийска област Веселин Запрянов, и кандидатът за народен представител от Самоков, лидер на ДСБ в общината и общински съветник Васил Зашкев, който предложи бъдещите депутати на Нова Република да излязат със законодателна инициатива за подпомагане на общините в планинските райони. По-късно в Ритуалната зала на Общината се състоя и среща-разговор с участието на Радан Кънев и кандидатите за депутати от Нова Република.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply