Ради Генев и Росен Струмин наредиха майсторски творби в библиотеката

Момент от откриването – Кристиян Йосифов, Гиргина Рангочева и Радослав Генев

Младите и даровити самоковски творци Радослав Генев и Росен Струмин уредиха своя изложба-базар в общинската библиотека “Паисий Хилендарски”. Тя бе официално открита във вторник, на 12 ноември, във фоайето на библиотеката.
Водещата Гиргина Рангочева оповести, че събитието се посвещава на Деня на българските художници, Деня на свободата на словото в България и на Международния ден на младежта. Организатор бе младежката структура на ГЕРБ в Самоков.
В залата, наред с родителите и почитателите на младите художници, присъстваха партийни активисти, сред които депутатът Светлин Танчев, областният координатор Галя Георгиева, общински съветници от ГЕРБ.
Присъстващите бяха запознати с кратки биографични данни за творците /Росен Струмин отсъстваше по лични причини/. Рангочева изтъкна, че произведенията им „озаряват библиотеката”, че в показаното има „завършеност, размах, полет на въображението” и призова самоковци да си закупят от изложените картини и икони, за да подкрепят младите таланти.
Студентът по политология в ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград Кристиян Йосифов, член на самоковската младежка структура на ГЕРБ, прочете свое есе за свободата на словото. Мария Галчева от в. “Самоков 365”, изказа позицията на редакцията за свободата на словото и ролята на медиите.
Радослав Генев излага 15 чудесни картини – живопис и графика. Стойността им варира от 150 до 500 лв. Радослав е завършил Художествената академия в София, участвал е в изложби в столицата, Самоков и страната, както и в Париж и Венеция.
Росен Струмин пък впечатлява приятно със своите икони, цената на които е от 80 до 600 лв. Той е завършил Югозападния университет „Неофит Рилски” като художник-дизайнер, а сега следва магистратура в Академията на МВР. Негови икони и миниатюри се намират в частни колекции у нас и в чужбина. Известен е и с църковните си стенописи.
Радослав Генев благодари на всички за вниманието и подкрепата.
Съобщено бе, че общинската структура на ГЕРБ ще закупи творби на двамата художници. Стана ясно още, че депутатът Светлин Танчев е подарил на библиотеката няколко издания от излязлата наскоро в луксозен вид „История Славянобългарска”.
За присъстващите бе осигурен изискан коктейл от фирма „Дусман”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*