Радослав Генев открива изложба в Париж

Радослав Генев

Самоковският художник Радослав Генев ще открие своя изложба в самата столица на Франция. Поредната изява на даровития млад творец е като своеобразно ехо от инициативите за Празника на Самоков.
Радослав е внук на известния самоковски художник Слави Генев и син на дългогодишния специалист в Графичната база на СБХ в града ни Гено Генев.
Младият художник ще открие самостоятелната си изложба в галерия „Екол Интернационал де Арт” в Париж в понеделник, на 26 август. Това ще бъде първата му подобна изява в чужбина и след това четвърта самостоятелна в България. За първото си представяне във френската столица той е подготвил 60 картини – живопис, пастел и рисунки, сътворени по време на двумесечната му специализация в този уникален град.
Ради е там от 1 юли, след като спечели конкурс на френска банка и Художествената академия в София. Интересно е, че на специализация в Париж – само че през далечната 1926 г., е бил и дядото на 26-годишния сега Радослав – Слави Генев.
От името на сина си бащата Гено Генев обеща след завръщането си Ради да сподели впечатления и да покаже и тук поне част от сътвореното от него във Франция.

Надка Вардарова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*