Новини, Политика

Радослав Стойчев пое финансите на общината

Радослав Стойчев

Новият заместник-кмет по бюджет и финанси на Общината – 34-годишният Радослав Стойчев, бе представен официално на 29 декември.
Г-н Стойчев е завършил УНСС и е магистър по икономика. Работил е в частния сектор и като главен счетоводител в системата на Министерството на отбраната. От 2003 г. е общински съветник. През първия си мандат е бил председател на бюджетната комисия, а през следващия – член на тази комисия.
Основните задачи пред ресора си Р. Стойчев определи като работа за запазване на икономическата стабилност на общината и продължаване на развитието й. Най-важните му непосредствени задачи пък са свързани с работата сега по бюджета за 2012 г. Стремежът ще бъде бюджетът да е добре регулиран и балансиран. Всеки сектор е важен и трябва да намери полагащото му се място, смята Стойчев.
“Опитът ми през последните пет години работа като главен счетоводител в бюджетно предприятие и дейността ми като общински съветник в бюджетна комисия ми дават самочувствие и основание да вярвам, че ще можем да се преборим с трудностите в това кризисно време и да постигнем положителни резултати в общината”, заключи новият зам.-кмет.
С встъпването в длъжност на Стойчев заместниците на Владимир Георгиев стават двама. Известно е, след изборите г-н Георгиев преназначи за зам.-кмет Васил Сайменов, който заемаше този пост и в края на предишния мандат.

Leave a Reply