Новини, Политика

Радослав Стойчев: “Предлагаме това, което искат хората”

Поканихме трима кандидати за депутати от различни политически сили да коментират резултатите от вота на 26 март. Тук поместваме мнението на Радослав Стойчев от „БСП за България”.
„За нас като партийна организация резултатите са много добри. Надминахме постигнатото през 2009-а, а спрямо 2014-а имаме почти два пъти повече гласове. Същото се отнася и за преференциите за мен като личност, предлагана от организацията и представляваща БСП и в областта. Значи вървим в правилната посока, хората вярват в нас. Вярват, че искаме и можем да направим промяната. Не ни достигнаха в Самоков около 4 %, за да сме първа политическа сила”, коментира Радослав Стойчев.
Според него ситуацията е сложна, има разногласия в двете големи партии, които биха могли да сформират правителство. „Говори се, че около Гергьовден ще стане ясно. Ние ще играем в опозиция! Ясно е, че правителството ще бъде на ГЕРБ, разбира се, ако не се стигне до възможността ние като партия да правим правителство”, добави Стойчев.
„Това, което хората искат, ние им го предлагаме. Ако вървим в тази посока, ако защитаваме промяната в начина за управление на страната, други политики в сферите на образованието, здравеопазването и т. н., смятам, че доверието на хората ще се увеличи”, категоричен бе социалистът.
Р. Стойчев откровено заяви, че изпраща първия си мандат като народен представител с някои неизпълнени обещания и ангажименти. „Ще се опитам да постигна това, което не успях през първия мандат. Доверието, което ми дадоха хората, е допълнителен ангажимент, отговорността е много по-голяма”, коментира още представителят на БСП.
„Благодаря от мое име и от името на екипа, с който работихме този месец, за доверието. В Народното събрание ще защитавам интересите на всички жители на Самоковска община и Софийска област, няма да ги предам”, завърши Стойчев.

Leave a Reply