Култура, Новини

Радослав Христов дебютира със самостоятелна изложба

Радослав Христов

Първа самостоятелна художествена изложба-базар е подредил в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” Радослав Христов. Младият автор е представил икони, картини и дърворезба на вниманието на местните ценители на изкуството. За направата на своите творби Радослав е използвал акварел, маслени и темперни бои, цветен молив.
„За съжаление материалите са много скъпи и в момента се задоволявам с обикновени бои. Рисуването е мое хоби отдавна, но вече се старая да поглеждам и по-професионално”, разясни творецът.
Радослав е завършил ПГ „Константин Фотинов” в града ни, след което получава званието инженер в Техническия университет в София, където завършва „Индустриален мениджмънт”. Работил е сезонно две години в Боровец като рецепционист, бил е за известно време и строител.
„Чувствам някаква вътрешна потребност да творя. Специално иконите ги рисувам донякъде и заради майка ми, която им е голям любител. Правя ги по класическа технология. Като цяло ми е интересно да се занимавам с този вид изкуство. Може би съм наследил нюх към изобразителното изкуство и от близките хора – татко правеше мебели вкъщи, а други роднини се интересуват активно от картинното творчество”, сподели Христов.
Изложбата-базар ще продължи до началото на април.

Leave a Reply