Здраве, Култура, Новини

Радуилци участваха в благотворителен концерт в Долна баня

„Помогни ми, за да те възвися!”. Възвание с такъв надпис и голямо червено сърце украсиха сцената на читалище „Рила” в Долна баня на 4 май. Тук се събраха самодейци от самия град, от Костенец, Пчелин, Горна Василица, както и от нашата община – от Радуил. Идеята на организаторите бе концертът да събере средства за лечението на Кристиян Никифоров.

Песните и танците на всички участници бяха заредени с човечност, доброта, всеотдайност, с вяра в чудесата. Българският фолклор има магията да носи добро и надежда.
Танцьорите от Долна баня, Пчелин и Костенец с красивите родни ритми разиграха сърцата на хората в салона. Имаше латинотанци, каубои, балет, гимнастически упражнения. Дечица с подходящи костюми доставиха истинско удоволствие на зрителите.

В концерта участваха двете фолклорни групи от Радуил – „Детелини” и „Здравец”. Жените от голямото самоковско село винаги са се отзовавали при такива случаи. И сега те проявиха съпричастност и пяха от сърце за добрата кауза. А малките танцьори от състав „Радуилче” след представянето си на сцената се включиха и във всички хора, когато младата талантлива певица от Радуил Деси Николова изпълни много песни от своя богат репертоар.

Близки на Кристиян благодариха от сърце на всички за благотворителната изява. Очите на мнозина се напълниха със сълзи, когато бе съобщено, че на концерта са събрани 3350 лв. за неговото лечение.
Накрая пък всички участници, удовлетворени, че са сторили едно добро дело, запяха заедно: „Много ли струва това – да протегнеш на някой ръка…”

Димитрина Божилова

Leave a Reply