Крими, Новини

Разбиха нелегален пункт за метали в Райово

Нелегален пункт за метали в Райово е бил открит при съвместна акция на “Икономическа полиция” при Областната дирекция на МВР, служители от РУП – Самоков и представители на РИОСВ /Регионалната инспекция за околната среда и водите/ – София.
При проверката било установено, че на терените с обща площ около 8 дка, ползвани от 52-годишния В. В. от селото, се извършва нелицензирана търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали. В четирите имота проверяващите се натъкнали на 30 моторни превозни средства, много двигатели и резервни части, както и на разкомплектовани автомобили.
В нелегалния пункт били складирани общо 14 тона метални отпадъци, 8 тона от които – от електродомакински уреди. Установен бил и разлив на масла и антифриз.
Служителите съставили протокол и издали предписание на В. В. за незабавно прекратяване на търговската дейност с метални отпадъци. На собственика е наредено да освободи терените и да предаде наличния скрап, автомобили и резервни части на лицензирана фирма, като удостовери продажбата със съответните документи.
Предстои на В. В. да бъдат съставени и актове за установени административни нарушения съгласно Закона за управление на отпадъците.
Междувременно продължава работата за установяване на произхода и собствеността на автомобилите, намерени в нелегалния пункт.

Leave a Reply