Крими, Новини

Разбиха църква, откраднаха трактор

Разбита е била сградата на Българската божия църква на ул. “Люляк” в града ни. Сигналът е получен в полицията на 23 август. След разбиване на входната врата отвътре са били измъкнати 4 компютъра и кафе-машина.
х х х
Трактор от бившето ТКЗС в Алино е изчезнал. Машината не била регистрирана в КАТ.
х х х
Електрожен, лозарска пръскачка и медни съдове са задигнати от складово помещение на частна къща в Ковачевци на 21 срещу 22 август. Вратата на помещението не е била заключена. По време на кражбата собственичката си е спяла в къщата.
х х х
Две регистрационни табели са отмъкнати от частна кола в Самоков. По случая полицията извършва проверка.
х х х
Установени са похитителите на 30 м телефонен кабел /в м. Гюлечица/, собственост на мобилен оператор. На 25 август вечерта полицаи спрели за проверка “Лада Нива”, в която бил натоварен откраднатият през предната нощ кабел. В автомобила се возели трима мъже. Двама от тях се опитали да осуетят проверката и успели първоначално да избягат. Съучастникът им – 18-годишен младеж от Говедарци, бил задържан в полицията за 24 часа. По-късно били открити и двамата му “колеги”.
По всички случаи са образувани досъдебни производства.
х х х
На 27 август жителка на Самоков съобщила в РУП-Самоков, че баща й е изгонил нея и майка й от жилището им, с което е нарушил съдебна заповед, издадена във връзка със Закона за домашно насилие. Полицаи задържали 41-годишния мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Leave a Reply