Раздават помощите от третия транш

Хранителните помощи от третия транш на програмата „Интервенционни запаси на ЕС” се раздават на жителите на селата от 1 до 12 ноември. Правоимащите от града пък ще получават помощите от 14 до 25 ноември включително.
Както поясниха организаторите, правоимащи са лицата и семействата, получили през 2010/2011 г. парична помощ за отопление (за дърва, въглища, електроенергия или газ) в размер на 113.72 лв. + 170.58 лв.; майки и осиновители, получаващи помощи за отглеждане на дете до 1-годишна възраст; семействата, отглеждащи деца до 18 години с увреждания и получаващи социални помощи за тях.
Всеки правоимащ ще получи по 6 кг брашно и ориз, 8 кутии лозови сарми, 2 пакета спагети, 4 кутии вафли, 2 кг грис и 6 пакета нишесте.
Продуктите ще се раздават в два пункта. В бившата барака на фирма “Бекастрой” над училище “Христо Максимов” помощите си ще получат живеещите на улиците “Георги Раковски”, “Бреза”, “Здравец”, “Зорница”, “Кокиче”, “Латинка”, “Люляк”, “Осогово”, “Ружа” и “Ихтиманско шосе”. Този пункт ще работи от 9 до 13 ч.
Вторият пункт е в сградата на бившия родилен дом и ще работи от 14 до 18 ч. Там ще получат помощите си живеещите на всички други улици и квартали в града.
Организаторите предупредиха, че продуктите ще се дават само срещу представяне на оригинална лична карта.
Областният съвет на Българския червен кръст, с чието съдействие се получават помощите, приканва правоимащите да имат готовност да заплатят 1 лв. доброволен членски внос в полза на БЧК, срещу което ще получат поименна квитанция.
Междувременно организаторите отчетоха и свършеното по време на раздаването на предишния, втори транш на помощите. Тогава правоимащите са получили по 4 кг брашно и ориз, 4 кутии лозови сарми, 2 пакета спагети, 2 кутии вафли, 1 кг грис и 5 пакетчета нишесте.
Помощи тогава са получили общо 2918 души – 1734 в Самоков и 1184 в селата.
Списъците на правоимащите са представени от самоковската дирекция “Социално подпомагане”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*