Новини, Спорт, Футбол

Раздори и оставка след общото събрание на ФК „Рилски спортист”

Очакваното с голям интерес от привържениците на „Рилски спортист” общо събрание на клуба не доведе до никакъв положителен ефект. Напротив, председателят на Управителния съвет Димчо Маринов подаде в писмен вид своята оставка пред останалите членове на съвета – Васил Киров, Петър Аджов, Данчо Чалъков и Николай Вуков. Причината е липса на сработеност и несъгласие с предложеното от квартета управление на клуба в обозримо бъдеще.
„Предложих на колегите от Управителния съвет да продължа да управлявам клуба, както досега. Те отказаха и ми заявиха, че сами ще се заемат с оперативната работа. Почувствах се ненужен и затова си подадох оставката. Мисля, че така е редно. Дали ще я приемат, е отделен въпрос”, сподели Маринов.
Напрежението по високите етажи в „Рилски спортист” не е от вчера. Още в началото на сезона двама от ключовите и най-опитни футболисти на отбора – Васил Киров и Иван Гемеджиев, решиха, че няма смисъл да са част от тима. Впоследствие съставът бе напуснат и от централния защитник Росен Пътников, а за да е неразборията пълна и старши треньорът Петър Аджов се оттегли от поста си. Негов заместник стана помощникът му Младен Огнянов, но и той скоро хвърли кърпата. Така в последните кръгове преди ваканцията съставът бе воден лично от Димчо Маринов.
„Рилски спортист” продължава да е един от малкото клубове в Югозападната „В” група, които нямат план за зимна подготовка. В момента почти всички състезатели са се захванали със сезонна работа, а част от играчите са заявили, че ще потърсят късмета си на друго място, извън Самоков.

Leave a Reply