Новини, Читателски

Разкрасяват Широки дол

Широки дол

От първите си дни като кмет на Широки дол преди близо две години Силвана Лобутова полага големи усилия да преобрази селището, да сплоти хората чрез различни инициативи. Така успява да поведе след себе си повече и по-млади жители на селото.
От известно време се възроди една стара традиция – да се играе волейбол през летния период, когато учениците и студентите от селото са във ваканция.
В градинката зад кметството пък вече се оформи детски кът, където се събират младите майки. Спокойно пред погледа им децата играят свободно.
За хубавия вид на тази градинка най-много се труди служителката към кметството Мариана Ръкльова. Тя коси с косачка, сади и полива цветя, боядисва, за да бъде приятно на всички жители и гости на селото. Не малко усилия положиха и преминалите през звеното за временна трудова заетост Вера Терзийска, Георги Карапанчев, Йорданка Кривошиева, Елена Вукадинова, Десислава Джикова, Стойчо Лазаров, Иванка Петрина. Заслуги има и секретарката на читалището Снежана Бакрачева.
Стотици карамфили бяха посадени, поливани и отгледани. Красивите цветя сега галят погледа на всеки минувач.
За съжаление обаче, има и незнайни злосторници, които през пролетта отрязаха и унищожиха млади фиданки, посадени по тротоара. Е, десет да садят и да поливат, един само може да унищожи всичко…
Дано чувството за опазване на околната красота да става по-силно у местните жители и техните гости. Направеното трябва да се пази, за да му се радват всички и за да го има и след нас.

Райна Бакрачева

Leave a Reply