Крими, Новини

Разкрити са всички извършители на побои с телесни повреди

През м. г. на територията на Районното управление на полицията – Самоков са извършени 6 грабежа, извършителите на 4 от които са разкрити; разкрити са и извършителите на 18 случая с нанесени телесни повреди, стана ясно от отчета за работата на РУП през 2015 г. Самият отчет бе представен в Самоков от зам.-началника на управлението Филип Благоев.
Директорът на Областната дирекция на МВР Мариета Иванова оцени високо по този повод дейността на самоковската полиция.
През периода не са регистрирани случаи на убийства, изнасилвания и блудства.
Отчетено бе още, че е нараснал значително в сравнение с предходната година броят на кражбите, но че същевременно е подобрена и работата по разкриването на извършителите им. Разкрити са и извършителите на 4 измами, което по начало според запознатите е трудна работа. Намаляла е и детската престъпност. С 40 % са по-малко са случаите на кражба на автомобили.
През 2015 г. се регистрирани 12 случая на заловени с наркотични вещества. Във връзка с това превенцията на употребата и разпространението на дрога ще бъде една от основните задачи на полицията през т. г.
26 досъдебни производства за сериозни икономически престъпления са образувани през отчетния период, като всички са срещу известен извършител. Конфискувани са 210 хил. къса цигари, 23 кг тютюн и 670 л алкохол без акцизен бандерол. Съставени са 718 акта във връзка с опазването на обществения ред, за домашно насилие, хулиганство, незаконно притежание на взривни вещества и боеприпаси и др. По Закона за движение по пътищата пък са съставени 816 акта и 670 фиша.
Кметът Владимир Георгиев даде добра оценка на взаимодействието с полицията, но същевременно поиска по-сериозно съдействие във връзка с организацията на паркирането и регулирането на движението в централната част на града, както и за привеждането в по-добър вид на района около сградите на управлението. Георгиев отбеляза, че Общината е отделила 60 хил. лв. в бюджета за изграждане на система за видеонаблюдение, като има идея на входно-изходните артерии на всяко населено място да има камери. Наложително е и да се обърне по-сериозно внимание на многобройните оплаквания на жители от Първи квартал и кв. „Възраждане” във връзка със зачестилите посегателства върху тяхно имуществото. Полезно ще бъде да се организират повече приемни на полицията в кварталите и селата.

Leave a Reply