Баскетбол, Новини, Спорт

Разминахме се с финал в НБЛ, спорим с „Черно море” за бронза

“Рилски спортист” се размина с мечтата си да играе финал в Националната баскетболна лига за първи път през новия век. В препъникамък за нашите се превърна вторият в редовния сезон – “Балкан”, който в петия решителен сблъсък стигна до успеха след категорично 84:65 в “Арена Ботевград”.
Пети мач се игра, тъй като в двубоите в Самоков на 14 и 16 май двата тима си размениха по един успех. В крайна сметка с 3:2 победи “зелените” се класираха за финала и ще спорят за титлата с гранда “Лукойл Академик”. “Рилски” пък ще си оспорва бронзовите медали с “Черно море”. С варненци ще играем до две победи от три мача, като първият дуел е в събота /23 май/ от 18 ч. в “Арена Самоков”. Среща № 2 е във Варна на 26 май, а евентуалният трети двубой ще се състои на 29 май от 18 ч. в Самоков.
Най-полезни за самоковци в Ботевград бяха Върнън Тейлър с 24 точки и Тони Гуджино с 12 т. и 10 борби. Центърът Ракочевич пък нямаше ден и завърши с актив от 8 пункта и 6 овладени топки.
“Началото бе добро за нас – поведохме с 10 точки. След това допуснахме домакините да стигнат до обрат, но до третата част все още се държахме. Трябва да отбележа обаче, че “Балкан” започна да играе изключително агресивно в защита и ние се уморихме, просто не издържахме. Не можахме да реагираме на тази защита, а грешките в нападение ни съсипаха. Сега ни остава да се хвърлим здраво срещу “Черно море” – третото място все пак носи престиж. Имахме големи цели и амбиции – да отидем да играем на финал, но ще трябва да се съобразим с реалността. Определено няма да е лесно на момчетата да се пренастроят за битката за бронзовите медали”, коментира наставникът Росен Барчовски.

Leave a Reply