Зимни спортове, Новини, Спорт

Разочарование за биатлонистите в Поклюка

Красимир Анев участва само в един от общо четирите старта от поредния кръг на надпреварата за Световната купа в словенския зимен център Поклюка /23-26 януари/.
Самоковецът таеше надежди за добро представяне в коронната си дисциплина – индивидуалната надпревара на 20 км, където обаче допусна 6 грешки при четирите си стрелби и така и не пресече финалната линия. Това автоматично го извади и от масовия старт, в който участват най-добрите състезатели. Впоследствие Краси пропусна и класическата и индивидуалната смесени щафети, като ясно даде да се разбере, че е изцяло фокусиран върху предстоящото световно първенство в Италия в средата на февруари.
Владимир Илиев от Троян завърши 29-и в индивидуалната надпревара на 20 км и добави още няколко точки към актива си за Световната купа, но това не му бе достатъчно, за да „влезе” в масовия старт.
Междувременно състезателят на клуб „Боровец” Деян Разложки участва в световното първенство за юноши в Ленцерхайде, Швейцария. Там 16-годишният самоковец зае 84-о място от 105-ата участници в индивидуалната надпревара на 12.5 км, като повали 12 от 20-те мишени на огневия рубеж.

Leave a Reply