Разрешиха от 1 юни ресторанти и културни прояви на закрито

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 26 май отпадат част от мерките, въведени заради извънредната ситуация в страната във връзка с разпространението на коронавируса и борбата със заразата.
Разрешени са вече културно-развлекателните изяви – театрални представления, концерти, занятия на танцовото и музикалното изкуство и др. Изискването обаче е това да става при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50 % от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите – читалища,  културни домове, военни клубове, младежки и детски центрове, училищни салони, частни обекти и др.
От понеделник, 1 юни, се разрешават и посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафенета, сладкарници. Ще се спазват същите мерки за работа, които важат и до момента за градините – до 4 души на маса, отстояние от минимум 1,5 метра между масите, дезинфекция и предпазни средства за персонала.
Започват работа и детските и спортните съоръжения на закрито, увеселителните и игралните зали, МОЛ-овете.
Също от 1 юни са разрешени и всички извънкласни ученически занимания в занимални, клубове, детски центрове и др.
Както е вече известно, от 26 май бяха разрешени индивидуалните и колективните спортни занимания за деца и млади хора до 18 години на закрито и на открито. Тези занимания обаче не бива да имат състезателен характер и трябва да са без публика.
Очаква се от средата на юни да отворят врати и нощните клубове, дискотеките и баровете.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*