Култура, Новини

Разцъфва нов млад талант

Радостина Лазарова

В нашата община има много талантливи хора в различни области на творчеството – дърворезбари, живописци, иконописци, грънчари… Имаме си известна по цял свят оперна певица – Росица Тренкова. Мнозина познават и младата надежда във фолка Радостина Симонова, която и пее, и свири ни тамбура.
В Широки дол, на Илинденския събор, открих още един талант, който вярвам, че ще има какво да покаже в бъдеще. Радостина Лазарова – младо и красиво девойче, се изяви много добре с две песни от репертоара на Катя Филипова и Силвия Кацарова. Заслужено обра аплодисментите на публиката.
24-годишната Ради е завършила Испанската гимназия в София с испански и италиански език. Тежката кризисна ситуация в момента е принудила момичето с бакалавърска степен /инженер-еколог/ и учещо в момента магистратура, да работи като сервитьорка в пицария – достойно, но и неудобно, би трябвало да има признание за образованието, за таланта.
Радостина е взимала уроци при Милка Драгнева – майката на музиканта от ФСБ Румен Бояджиев. Таткото на Ради е бил музикант, свирил е на китара. Още в детството си тя е буквално захранена с песни. Влюбена е в естрадата, неин идол да Лили Иванова и Уитни Хюстън.
Ради е човек на изкуството не само защото пее, но и свири ни пиано. Не копира ничий стил, а се стреми да изгради свой собствен. Съжалява за ранната загуба на Уитни, защото от нея се е учила на джаз пеене.
Радвам се, че това момиче има воля за творчество, притежава и безспорен талант. Вярвам, че ще успее да се изкачва по стълбичката на успеха без да се главозамайва.
Красавицата не страда от липса на ухажори, но в момента сърцето й е свободно за друга не по-малко силна любов към момчето, което ще обича не само нея, но и песните й.

Димитрина Божилова

Leave a Reply