Култура, Новини

Райна Бакрачева гостува със стихове и размисли в Младежкия дом /ВИДЕО/

Райна Бакрачева

Последната за годината среща на клуб „Събеседник по желание” в Младежкия дом се състоя в понеделник, на 15 декември. Откриха я малките чаровници от мажоретната танцова формация „Весиденс” с ръководител Веска Терзийска към ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова обяви имената на наградените с почетни грамоти активни участници в работата на дома: Христо Дудин, диджей, който повече от 10 години озвучава изявите в дома; Зоя Станкова, ръководител на клуба и на литературен кръжок; Ивелина Славева, спортистка, танцьорка и певица; Радостина Иванова, активна участничка в новосформирания през тази година клуб „Арт палитра”, изработила най-много бижута.
Наградите връчи Жулияна Костова, гл. експерт в Общината.

Жулияна Костова, Христо Дудин, Зоя Станкова, Ивелина Славева, Радостина Иванова и Латинка Щъркелова

Последва разговорът с госта на „Събеседник по желание” самоковската поетеса Райна Бакрачева. Водеща бе Зоя Станкова. Състоя се откровен диалог за творчеството, за любовта – основна тема на творбите в 9-те стихосбирки на Бакрачева, за вдъхновението, за началните стъпки на поетесата, за бъдещите й планове.
Г-жа Бакрачева сподели, че е написала вече 20 стихотворения за следващата си десета юбилейна книжка и прочете едно от тях. Тя прочете и някои от любимите си творби.
Последваха изненади. Радостина Иванова, в съпровод на китарата на Николай Войнов, прочете избрани стихотворения на Бакрачева. Поздрав към гостенката бяха и песните на Ивелина Славева, и изпълнението на състава по зумба танци с ръководител Яна Василева.

Радостина Иванова и Николай Войнов

С написаното в книгата на клуб „Събеседник по желание” Райна Бакрачева пожела на всички „Много любов, мечти и полети на фантазията”, а на младите: „Мечтайте и дерзайте, бъдете влюбени и щастливи”. Пожеланията прозвучаха особено хубаво сега, в навечерието на коледните и новогодишните празници.
Гостенката остави и свои книги за предстоящия коледен благотворителен базар на 19 декември.

Евгения Попова

Leave a Reply