Култура, Новини

Райна Бакрачева празнува юбилей с нова книга – „Багрите на любовта”

Снимка: архив

Познатата като автор на стихотворения и сътрудник на пресата Райна Бакрачева ознаменува своята кръгла годишнина със стихосбирка под надслов „Багрите на любовта”. В нея са включени както нови поетични произведения, така и някои от най-хубавите стихотворения, сътворени през предишни години.
Магията любов е любимата тема на Райна, но тя пише и за обичта към майка си и родното огнище, за приятелството, за природата, вълнува се от важни проблеми на съвременността и от човешката душевност. Пряма и темпераментна, едновременно буйна и нежна, авторката е такава и в своите писания, които са и нейна своеобразна изповед пред хората и обществото.
„За Райна с обич” пък е заглавието на втората част от книгата, в която са поместени отзиви на културни деятели, поети, учители, общественици, съученици, близки и познати за живота и творчеството на Бакрачева.
Самата тя е родена в Широки дол, където живее и сега, но дълги години е преподавала… математика в Горна Малина. Мечтаела е да следва строително инженерство, но житнейските пътища са й предложили друго поприще. И в него, както и в своята поезия и публицистика Райна Бакрачева остава докрай вярна на себе си, на своите приятели и достойно изпълнява творческия си и житейски дълг.
Автор е на още десет книги, първата от които излиза през далечната вече 1991 г. Запознати очакват скоро да събере в книга и своята впечатляваща проза – преживелици, разкази, размисли и есета.
„Багрите на любовта” е дело на издателство „Приятел”. Редактор е Евгения Попова, а графичното оформление е на Надка Вардарова.
Книгата струва 5 лв. и може да се намери и в редакцията на в. „Приятел”.

Leave a Reply