Ракитово приема дербито между „Чепинец” и „Рилски спортист”

ФК „Рилски спортист” открива новия сезон с гостуване на „Чепинец” /Велинград/. Един от най-интересните мачове в групата е в неделя, на 19 август, от 18 ч. Срещата ще се играе на стадион „9 септември” в Ракитово, тъй като домакините нямат разрешение да ползват съоръжението във Велинград.
Тимът ни ще бъде лишен от услугите на поне четирима основни футболисти – капитанът Димчо Маринов, крилото Иван Гемеджиев, нападателят Кирил Александров и левият бек Ивайло Иванов. Маринов и Гемеджиев ще бъдат използвани все по-малко от треньорския щаб през сезона, Александров си урежда трансфер в чужбина, а Иванов се възстановява от операция в коляното.
Официален дебют за „Рилски” се очаква да направи новото попълнение Иван Джамбазки. Продуктът на детско-юношеската школа на столичния „Левски” остави добри впечатления с изявите си в подготовката до момента и най-вероятно ще започне в стартовия състав. Пред повторен дебют е и централният защитник Иван Иванов, който се завърна в Самоков след двегодишен престой в „Бдин” /Видин/ и „Светкавица” /Търговище/. Ванката вече записа 90 минути в контролата с „Ботев” /Ихтиман/ миналата седмица.
Неясен остава статутът на завърналия се в отбора Калин Щърков. 28-годишният играч умува къде да продължи кариерата си, като един от вариантите е да облече именно оранжевата фланелка.

Васил Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*