Други, Новини, Спорт

Ралица Кашинова с триумф на “Скаптопара” – първият турнир по културизъм в Благоевград от 26 години

Културистката Ралица Кашинова започна по най-добрия начин новия сезон след като спечели своята категория “Бикини фитнес до 166 см” на турнира “Скаптопара”, състоял се навръх Деня на независимостта на България 22 септември в благоевградската зала “Яворов”. Това бе и първото състезание по бодибилдинг и културизъм в Благоевград от 26 години насам, а негови организатори бяха местният клуб “Тренер бг”, Общината и Българската бодибилдинг и фитнес федерация.
Кашинова заплени съдиите с перфектна визия и позинг, както и с професионално и освободено поведение на сцената. Чаровната блондинка бе наградена за победата си от емблематичната Биляна Йотовска, която й връчи красиви купа и медал, премия от 300 лв., ваучер на стойност 450 лв. за процедури в Естетичния център на местния д-р Балабанов, ваучер за нощувка в местния хотел “Бали Spa & Welness”, както и невероятна тематична торта.


Красавицата имаше и невероятна подкрепа от трибуните в препълнената зала “Яворов”, откъдето я окуражаваха нейните родители Николай и Детелина, както и сестра й Александрина, която отпътува за Благоевград направо от летището в София след завръщането си от световното първенство по борба за девойки в Словакия. В залата бяха и други от най-близките хора на Рали, както и нейният приятел Иван.


Кашинова се състезава за клуб “Кобра” с треньор Тихомир Трифонов. Той имаше двоен повод за празнуване в този ден, тъй като в другата надпревара за дамите – категория “Бикини фитнес над 166 см”, победителка стана съотборничката на Рали Борислава Кунчева.
“Интересът към нашия спорт нараства постоянно и излизат все по-подготвени момичета. Затова и конкуренцията на турнира бе сериозна, а дебютантките изглеждаха наистина страхотно и се явиха в много добра форма. За мен беше чест да ме поставят на официалния плакат за надпреварата и впоследствие да я спечеля”, коментира Рали след триумфа си. Тя не пропусна да похвали и организаторите на проявата. “Организацията на турнира бе перфектна! Въпреки че това бе първото състезание в Благоевград от дълго време насам, домакините се бяха погрижили участниците да имат перфектни условия за подготовка, репетиция, съблекални и пр.”, изтъкна Кашинова.


Това бе и нейната генерална репетиция преди държавното първенство, което ще се състои в началото на октомври в Пловдив. Седмица по-късно в Скопие, Македония, самоковката ще участва за втори път на турнир от веригата “Даймънд къп”. При първото си появяване на подобна голяма сцена нашето момиче стигна до финала и завърши на 6-о място в сръбския град Чачак през май.
Очаква се след тези прояви Рали да започне да води в Самоков групови тренировки за жени по фитнес аеробика.

Делян Василев

Leave a Reply