Рали „България” стартира от площада довечера

Тазгодишното рали „България 2014”, което е кръг от състезанията за Европейската рали купа, ще бъде официално открито днес, петък, 18 юли, от 19.30 ч. на централния площад „Захарий Зограф” в града ни.
Час по-рано участниците в ралито – общо 30 екипажа от Чехия, Украйна, Румъния, Сърбия, Турция и България, ще раздават автографи на феновете. От 19 ч. пък ще започне празничната програма.
В събота, на 19 юли, ще бъдат преминати осем отсечки с обща дължина 121 км. Колите ще потеглят в 10 ч. от сервизния парк, който е разположен на паркинга до зала „Арена Самоков”.
Последният етап – на кръговото кръстовище при входа на стадиона и по улиците на града ни, ще започне в 18 ч. Този специален етап ще включва и атрактивни дрифт демонстрации. Движението на превозни средства в района ще бъде спряно от 17 до около 20 ч.
Вечерта от 21.30 ч. на площада в града ни ще бъдат наградени призьорите, участници само в националния шампионат.
На 20 юли, в неделя, са следващите шест отсечки от ралито с дължина 71 км. Стартът ще бъде в 8.30 ч., а финалът – на площад „Захарий Зограф“ в 15 ч. Тогава ще бъдат наградени и победителите.
На пресконференция в София на 16 юли председателят на Българската федерация по автомобилен спорт Радослав Козлеков и директорът на ралито Камен Михайлов благодариха на кмета на Самоков Владимир Георгиев и на жителите на общината за подкрепата и съдействието за подготовката и организацията на голямата международна спортна проява.
Във връзка с провеждането на ралито се въвеждат някои ограничения в движението на моторни превозни средства в региона.
На 18 юли, петък, от 10.30 до 15 ч. ще бъде спряно движението от с. Бели Искър до Боровец и обратно за провеждането на свободната тренировка на състезателите /шейкдаун/.
Отсечките Радуил – Боровец и Боровец – Бели Искър ще бъдат затворени за движение съответно на 19 юли, събота, от 14.05 до 18.35 ч. и от 14.30 до 16.40 ч., а на 20 юли, неделя, от 8.15 до 14.40 ч. и от 8 до 14.25 ч.
Необходимо е гражданите, които имат желание да наблюдават спортната проява, да се съобразяват с посочените места за наблюдение, като ги заемат предварително, не пресичат трасето и изпълняват указанията на длъжностните лица, ангажирани за тяхната безопасност.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*