Растат наркопрестъпленията и грабежите

Престъпленията, свързани с производството и разпространението на наркотици, са нараснали 6 пъти през изминалото 9-месечие в сравнение със същия период на миналата година, показва анализ на Районното управление на полицията.
Около два пъти за това време са се увеличили грабежите.
“Като цяло в сравнение с периода през 2010 г. престъпленията са по-малко, но сигналите са повече”, коментира шефът на РУП Мирослав Духалов пред представители на местни медии на 10 октомври.
Разкрити са извършителите на почти всички тежки престъпления. Продължават разследванията по убийството на Юри Галев и производството и разпространението на наркотици в града и района.
По-скромни са резултатите в борбата срещу кражбите. Все още голяма част от техните извършители остават неразкрити.
В броя на кражбите и икономическите престъпления няма резки изменения.
По-малко са нарушенията по пътищата. Дадена е само една жертва, докато за същия период през м. г. при катастрофи са загинали 9 човека.
Според анализа по-малко са и противообществените прояви и хулиганствата.
“Във връзка с борбата срещу производството и разпространението на наркотици предимство даваме на възпитателната работа сред учениците, тъй като основно млади хора се занимават с такава дейност. Отрано младите трябва да са запознати с тежките последствия от употребата на наркотични вещества”, каза още г-н Духалов.
Опазването на законността и реда във връзка с предстоящите избори е още една основна задача на органите на реда през този месец. По този повод е създадена и специална работна група. Вече се проверявал сигнал за предполагаемо престъпление по избирателното право.
Гражданите могат да подават сигнали във връзка с нарушения около изборите на тел. 02/982-22-32 и факс 02/982-56-46. М. Духалов дори смята, че по-бързо и по-ефективно в такива случаи ще се реагира, ако се сигнализира направо в самоковското РПУ – на тел. 66-131, 132.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*