Новини, Шарен свят

Река Бистрица отнесе мостове в Туристическата градина

Продължават да излизат наяве нови и нови поражения след голямото наводнение в Самоков от началото на седмицата. Граждани сигнализираха в редакцията, че освен Боклуджа и река Бистрица е излязла извън пределите си. Репортерска проверка показа, че наистина реката е преляла и е наводнила част от основната алея в Туристическата градина, водеща към Лаго. Мощната водна стихия дори е отнесла и първите два моста в оформения през последните години еко кът на границата на Туристическата градина и Лаго /зад стрелбището и новата фитнес площадка/. Към момента се държи единствено първата част на първия мост, която свършва насред… разбушувалата се река.
По ирония на съдбата тази пролет се вдигна много шум около въпросните дървени мостчета, тъй като те не бяха в добро състояние. От Общината направиха спешен ремонт, като се поставиха по-дебели импрегнирани дъски и по-здрави перила.
Сега, заради пораженията, отново ще се наложи мостовете да бъдат поправяни. И това би трябвало да стане много бързо, тъй като освен всичко друго през този месец, след броени дни, предстоят традиционните Чакърови празници и по пътеката през Туристическата градина и Лаго ще минат много участници в тях.
Междувременно репортерската проверка показа още, че двата моста срещу самите Чакърови поляни – новият и въженият, са здрави.

Leave a Reply