Новини, Шарен свят

Рекламираха Самоков на балкански туристически форум

Иванка Вукова, управител на Туристическия информационен център към Общината, участва във второто издание на туристическия форум Go2Balkans, състояло се на 25 ноември в столичния „Интер Експо Център”.
Форумът, с мото „Балканите – природа, история, култура”, е насочен към популяризиране на културно-историческото наследство и природните дадености на страните от Балканския полуостров като общ, споделен ресурс, носител на общочовешки ценности. Срещите на такъв форум дават отлична основа за създаването и предлагането на нови балкански комбинирани туристически турове и пакети.
Г-жа Вукова се е срещнала с представители на туристически организации от Сърбия, Македония и Турция и им е предала рекламни материали за нашия район, включително дипляната, с която Общината се представи наскоро съвместно със Сдружението на хотелиерите на туристическата борса в Румъния.
Туристическият форум в София бе открит от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева. Със собствени щандове участваха Министерството на туризма и представители на бизнеса от България, Сърбия, Словения, Македония, Турция, Полша, Англия, Украйна, Италия, Йордания, Мароко.
Организатор на форума бе консорциум от туроператори, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/ с председател Байко Баев.

Leave a Reply