Рекордно дълъг сезон в Боровец

От “Бороспорт”, концесионерът на пистите в курорта, отчитат изключително успешен и дълъг сезон. Най-запалените любители на ските и сноуборда са могли да се спускат дори и в началото на май, което от доста години в Боровец не се беше случвало. Според специалистите за това са допринесли както обилните снеговалежи и студената зима, така и добре заснежените и обработени писти и разнообразните пакети с привлекателни цени.
Aнализът в края на сезона показва, че като цяло туристите от западните страни – Великобритания, Ирландия, Германия, и от скандинавските държави, са намалели за сметка на гостите от Русия и Балканите.
Добрата новина е, че все повече българи посещават курорта. По данни на фирмата увеличението на родните туристи е най-голямо – с около 30%.
Общо спрямо миналия зимен сезон гостите на Боровец са нараснали с около 15 %.
За следващия ски сезон “Бороспорт” планира да продължи амбициозната си инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро, започната през 2006 г.
Ще бъде довършено изкуственото заснежаване на ски зона “Ситняково”, която обхваща централните писти пред хотел “Рила”. Ще се добавят нови оръдия за сняг, за да се осигури заснежаването и обработването на близо 300 дка писти в курорта.
За трета поредна година “Бороспорт” ще продължи да развива и най-новата атракция в курорта – снежния парк. Насочен както към търсачите на силни преживявания, така и към начинаещите любители на скоковете и т. нар. рейлове, паркът за сноуборд и фрийстайл ще бъде удължен и обогатен с нови елементи и конфигурации за начинаещи и напреднали. Ще бъдат монтирани и два влекa.
Междувременно фирмата започва подготовка за предстоящия летен сезон.
За трета поредна година ще се изпълнява в тази насока специална програма. Предвижда се организирането на планински турове, маунтийн байк парк с ново фамилно трасе, джип сафари, въжен град, детски клуб “Бороландия” и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*