Новини, Спорт, Футбол

Реми в Гоце Делчев, скачаме на “Миньоро” в неделя

Стадион “Искър”. Снимка: Радослав Каймаканов

Бойко реми с бившия участник в “А” група “Пирин” /ГД/ извъртя тимът на “Рилски спортист” като гост на 4 ноември. В един от най-интересните сблъсъци на кръга в Югозападната “В” група нашите момчета завършиха 1:1 на стадиона в южния град и запазиха 7-ата си позиция в класирането.
Домакините първи откриха чрез опитния Румен Лапантов още във 2-ата минута. Щурмовакът се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на защитник в оранжево.
Негативното начало обаче не стъписа самоковци и те постепенно изнесоха играта в по-предни позиции. В средата на полувремето халфът Йоаким Ръсовски се озова на отлична позиция, но би встрани от вратата, а 10 минути по-късно отново той се озова сам срещу стража на домакините, който парира удара му. Надмощието на “Рилски” все пак даде резултат четвърт час преди края. Васко Киров изведе безупречно тарана Костадин Аджов и за голмайстора ни не бе проблем да изравни.
Възстановяващият се след разтежение на бедрото бързак Иван Гемеджиев не взе участие в срещата. Неприятна новина е и новата контузия, която полузащитникът Никола Бойчев получи в края на мача.
В следващия кръг – в неделя, на 8 ноември, “Рилски спортист” излиза като домакин срещу коравия тим на “Миньор” /Пк/. Дуелът на ст. “Искър” е от 14 ч.

Leave a Reply