Ремонтират Вътрешното отделение на болницата

По два проекта започна обновяване на Вътрешното отделение в „МБАЛ-Самоков“. Ремонтът на сектор А е по проект “Красива България”, а на сектор Б се финансира от здравното министерство.
Предвижда се да се поставят нови алуминиеви врати и да се ремонтират стените, като се използва антибакериален латекс. Ще бъдат монтирани окачени тавани, което е важно и с оглед на реализирането на икономии. Нова настилка и облицовка ще има в санитарните помещения и в манипулационните. На подовете  ще бъде положена антибактериална настилка. Ще се подменят осветителните тела и ВиК системата.
От фирмата-изпълнител заявиха, че ще приключат работата бързо без това да е за сметка на качеството.

Управителят на болницата д-р Красимира Ковачка изрази задоволството си, че скоро и Вътрешното отделение ще има нов облик, какъвто вече имат Хирургията, Операционният блок, ОАРИЛ, Родилната зала, Хемодиализата, Кардиологията, Неврологията и Детското отделение. Изразена бе и признателност на ръководството на Общината за подкрепата и съдействието.
Стана ясно, че от крило А на лечебното заведение остават неремонтирани само Отделението по травматология и Гинекологичното отделение. Още през този строителен сезон обаче Отделението по ортопедия и травматология също ще бъде обновено, като това ще стане със собствени средства на болницата.
Удовлетворението си от започналите ремонти сподели и кметът Владимир Георгиев. Той и благодари на персонала за търпението и отдадеността в работата.
На официалното откриване на ремонтите дейности присъстваха и заместник-кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*