Ремонтират мостовете по Боклуджа

Всички транспортни мостове над река Боклуджа вече са ремонтирани, информираха на 29 април от Общината. Както се знае, тези съоръжения пострадаха доста при голямото наводнение в града ни през юли 2017 г.
Миналата година е започнала поправката на три мостови съоръжения по цялата дължина на реката в рамките на града – на улиците „Македония”, „Търговска” и „Пирин”. Оформени са тротоарите и бордюрите, поставени са нови парапети от ковано желязо със старинни фенери и са монтирани кашпи за цветя.
От март т. г. е започна работа по останалите мостове, по които преминават автомобили – на улиците „Димитър Димов” и „Захари Хаджигюров”, при офиса на „Спиди”, на ул. „Костантин Фотинов”. На ул. „Ихтиманско шосе” са ремонтирани и двата тротоара покрай моста. При „Спиди” предстои да се монтират два панела отстрани, за да се обособи зона за пешеходци.
На част от мостовете ремонтът тази пролет е приключил и са монтирани парапети. На другите мостове монтажът на парапети предстои. След завършване на ремонтните дейности край самите мостове ще се поставят кашпи с цветя и ще се монтират старинни лампи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*