Новини, Шарен свят

Ремонтират мостовете по Боклуджа

Всички транспортни мостове над река Боклуджа вече са ремонтирани, информираха на 29 април от Общината. Както се знае, тези съоръжения пострадаха доста при голямото наводнение в града ни през юли 2017 г.
Миналата година е започнала поправката на три мостови съоръжения по цялата дължина на реката в рамките на града – на улиците „Македония”, „Търговска” и „Пирин”. Оформени са тротоарите и бордюрите, поставени са нови парапети от ковано желязо със старинни фенери и са монтирани кашпи за цветя.
От март т. г. е започна работа по останалите мостове, по които преминават автомобили – на улиците „Димитър Димов” и „Захари Хаджигюров”, при офиса на „Спиди”, на ул. “Костантин Фотинов”. На ул. „Ихтиманско шосе” са ремонтирани и двата тротоара покрай моста. При „Спиди” предстои да се монтират два панела отстрани, за да се обособи зона за пешеходци.
На част от мостовете ремонтът тази пролет е приключил и са монтирани парапети. На другите мостове монтажът на парапети предстои. След завършване на ремонтните дейности край самите мостове ще се поставят кашпи с цветя и ще се монтират старинни лампи.

Leave a Reply