Ремонтират пътищата за София и Ихтиман през тази година

Според информация от Областното пътно управление през настоящата година ще бъде завършен започнатият ремонт на шосетата от Самоков за столицата и Ихтиман. Ще бъде предвидено за обновяване и трасето от нашия град до Мальовица.
На работна среща на 27 януари с Румен Сачански, директор на Областното пътно управление, кметът на Самоковска община Владимир Георгиев е поставил и проблема за опасния участък между Радуил и Боровец. Инж. Сачански е уверил Георгиев, че през 2022 г. се планира да се укрепят свлачищата там, които са повече от 10. 
На срещата е станало ясно, че се предвижда още тази година и ремонт на шосето от Ковачевци до пътя за Дупница като част от пътя от столицата за нашия град през Ярема. Частта от този път от Бистрица до Ковачевци нече е обновена по европейска програма. Трасето през Ярема е много важно за нашата община като алтернативен път от София до Самоков и много от селата в района, както и като стимул за по-нататъшното развитие на туризма в нашия град и околните курорти и селища.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*