Ремонтът на болницата започва, ще приключи през септември

В началото на март ще започне ремонтът на болницата. Договорът за изпълнение на проекта за строително-ремонтни дейности в „МБАЛ-Самоков” по оперативна програма „Регионално развитие” бе подписан на 27 февруари от кмета Владимир Георгиев и изпълнителния директор на „Танел” /фирмата, спечелила общинската поръчка/ Николай Котевски.
Както „Приятел” вече писа, това е част от проект „Обновяване и ремонтни дейности на отделения в „МБАЛ-Самоков”. Точната стойност на проекта е 3 696 837,08 лв., като по европейската програма ще бъдат преведени 3 497 207,88 лв.
Предвижда се да се изгради климатично-вентилационна система и да се подмени отоплителната инсталация на оперативния блок, ОАИЛ, родилните зали, кабинета по образна диагностика и остеодензитометричния кабинет. Стойността на строително-ремонтните дейности е 996 000 лв. без ДДС.
Благодарение на ремонта ще се създадат съвременни условия за работа на персонала и обслужване на пациентите, включително за монтирането и експлоатацията на модерно медицинско оборудване. Всичко това ще подобри енергийната ефективност на комплекса и ще осигури необходимата достъпна среда.
Кметът Георгиев изрази задоволството си, че екипът е свършил работата по всички процедури. „Такъв голям проект е сериозно предизвикателство за всички нас и ще съдейства за създаване на по-добри условия за работа в болницата. Удовлетворен съм, че се подписва договор с фирма, която със строителството на детската градина в НУ „Д-р Петър Берон” доказа, че работи добре”, допълни градоначалникът.
Г-н Котевски увери присъстващите, че през март детската градина -първият обект, по който фирмата работи в Самоков, ще бъде предадена готова. Сега директорът смята, че ще бъде по-трудно, тъй като строително-ремонтните дейности ще се извършват в работещо заведение. Това обаче, по думите на Котевски, ще бъде и едно предизвикателство за строителите. „Ще започнем работа между 5 и 10 март с около 60 работници и строителни специалисти през различните етапи. Ще работим така, че през септември да се поздравим с приключен проект”, декларира шефът на фирмата.
Д-р Красимира Ковачка, управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД, увери, че с добра организация на работата ще се създадат нормални условия и за пациентите и персонала, и за строителите.
Документът бе парафиран в присъствието на членове на екипа, работил по проекта, и на специалисти и служители от фирма „Танел” и от общинската администрация.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*