Новини, Шарен свят

Ремонтът на главната улица в „Самоково“ продължава от юг на север

Приключи изграждането на водопровод и канал на ул. „Преспа” в най-южната отсечка – от пресечката с ул. „Вардар“ до фирма „Самел-90”. Започна вече и полагането на тръбите на частта от улицата, която преминава през самия квартал „Самоково”. Както се знае, става дума за главната улица в квартала, на която тази година ще бъде извършен основен ремонт.
Работата по подмяна на водопроводните тръби обхваща улицата по цялата й дължина, тъй като съществуващият водопровод е на повече от 60 години, а вече трябва да захранва десетки жилищни блокове, болницата, много къщи и др. Недостигът на вода по високите етажи и зачестилите аварии са една от причините за наложителния ремонт.
Цялостната работа е започнала през март. Към канала на ремонтираната вече отсечка са поставени ревизионни и дъждоприемни шахти. На останалата част от улицата, която се ремонтира в момента, ще бъдат монтирани и противопожарни кранове.
Ремонтът се финансира със средства на Общината. Целта е да бъде извършен преди да започне основният ремонт на «Преспа», която е една от четирите улици, включени в проекта за ремонт на улици в Самоков на стойност около 2 млн. лв. Проектът е финансиран по Оперативна програма «Развитие на селските райони». Веднага след приключване на ремонтните дейности по водопровода ще започне дълго чаканият основен ремонт на ул. „Преспа“ и тротоарите към нея, уточниха от Общината.
Съобщено бе още, че на страницата на Община Самоков предварително ще бъдат обявявани дните, когато ще се налага водата да бъде спирана.

Leave a Reply