Новини, Шарен свят

Ремонтът на пътищата до Белчин, Злокучане и Доспей започна с първа копка край Драгушиново

Първа копка за основен ремонт на пътя за Драгушиново бе направена в лек ден – понеделник, 10 септември, от кмета Владимир Георгиев и управителите на фирмите-изпълнители.
Предвижда се с около 4 млн и 300 хил. лв., спечелени по проект, да се ремонтират няколко общински пътя. Шосето до Драгушиново и Злокучане, както и отклонението от последното село до софийския път, а и трасето от Самоков до Доспей, ще се обновят от „Бекастрой” АД – фирмата, спечелила търга. Шосето до Белчин ще бъде рехабилитирано от „Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство” АД.
Строителния надзор на всички обекти ще се извършва от „Трансконсулт – БГ” ООД, а консултантските услуги по проекта ще се осъществяват от „Ди Джи Консулт” ООД.
Целият проект е на стойност 4 243 836.45 лв., а всички обекти трябва да бъдат завършени най-късно до 16 ноември 2020 г.
На тържеството за първата копка кметът Георгиев изрази задоволството си от бързото приключване на процедурите и възможността проектът да стартира още през този строителен сезон. Посочено бе, че състоянието на инфраструктурата е особено важно за повишаване на стандарта на живот в селата. Освен по този начин – чрез външно финансиране, Общината заделя значителни свои средства за подобряване на инфраструктурата и благоустрояване на селата, като целта е така да се подпомогне тяхното развитие,
Проектът предвижда да се извърши основен ремонт на настилката и да се оформят отводнителни канавки, както и да се изгради кабелен канал по трасетата на пътищата, така че да не се прекопава новата настилка при осъществяване на инвестиционни намерения за прокарване на оптични или друг вид кабели. Ще се поставят и необходимата маркировка и пътни знаци.
Проектът се реализира по Програмата за развитие на селските райони /2014-2020/, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Leave a Reply