Ремонтът на улиците започна

Започна авариен ремонт на основните улици в Самоков, където след изключително студената и снежна зима зейнаха многобройни и големи дупки.
Работата започна от “Преспа” – главната улица на “Самоково”, най-големия квартал в града ни. Там вече бе благоустроен изключително невралгичният участък пред болницата. През почивните дни работници се трудеха и на бул. “Искър” и ул. “Македония”. Предстои да се изкърпят дупките по платната на “Софийско шосе”, “Търговска” и други централни улици.
Ремонтът се извършва от фирма “Бекастрой”, която отговаря и за снегопочистването в града. От фирмата уточниха, че изкърпванията ще се правят с топла смес, което гарантира по-голяма дълготрайност. Ще бъдат асфалтирани общо около 250 кв. м на обща стойност към 5000 лв. Разходите са за сметка на “Бекастрой”. Ще се работи и през почивните дни.
От общинската администрация казаха, че за извършване на работата не е организирана процедура за възлагане на обществена поръчка, тъй като това би отнело поне месец. Това на практика би означавало улиците в града ни да останат в сегашното плачевно състояние и по Великден /големият християнски празник тази година е на 15 април/.
От “Бекастрой” заявиха, че ще бъдат възстановени и разкъсаните гумени ограничители на скоростта по уличните платна – т. нар. лежащи полицаи. Както “Приятел” вече писа, съвместно със специалисти ще се уточнят местата, където ще се оформят самите бабуни. Междувременно стана ясно, че фирмата ще предостави безплатно съответните материали и части, а общински пари ще се изразходват само за монтирането на ограничителите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*