Новини, Образование, Шарен свят

Ремонтът на училището в Говедарци започна /СНИМКИ/

В сряда, на 8 юни, официално бе даден старт на ремонта на ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци. Символичният първи панел на изолацията бе поставен от кметовете на Самоков и Говедарци Владимир Георгиев и Георги Шуманов и от досегашната дългогодишна директорка на училището Виолета Субева. Изпълнител на проекта е консорциум „Техноком”.
„Сградата се нуждаеше от спешен ремонт и се радвам, че стартираме поредния проект с подкрепата на „Красива България”, заяви Вл. Георгиев. Той пожела на учениците да имат прекрасна лятна ваканция и да се върнат наесен към учебните занимания в нова по-красива и по-топла сграда.
„Ние не можем да се похвалим с количеството на децата, а с качество”, изтъкна пък В. Субева.
Архиерейският наместник свещ. Михаил Колев освети благородното начинание.
Тук бяха и зам.-кметовете на общината Сия Шехтанова, Люба Кленова и Васил Сайменов, представителят на фирмата-изпълнител – Васил Божков, както и учители и ученици, които след кратката пауза за тържеството продължиха с учебните занятия за деня.
Както е известно, договорът за ремонт на ОУ „Д. Дебелянов” бе подписан на 26 май. Предвидените дейности възлиза на 259 367 лв. с ДДС. 33 % от средствата ще бъдат осигурени по проект „Красива България”, а останалите две трети – от Община Самоков. Предстои саниране и частична подмяна на дограмата на сградата. Планира се да се обнови и атрактивната часовникова кула към училището заедно с щъркеловото гнездо върху нея /от въпросното гнездо бдителен щъркел стана свидетел на заченатите промени на 8 юни/.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1336469586382987

Leave a Reply