Здраве, Новини, Шарен свят

Ремонтът на хирургическото отделение започна

Красимира Ковачка

„Пред прага сме на нещо, което очаквахме дълго. Заедно ще направим програма, за да могат да вървят нормално строителните дейности, но най-важното – да не страдат пациентите от ремонтните дейности”, заяви д-р Красимира Ковачка, управител на „МБАЛ-Самоков”, при поставянето на символичната първа плочка за ремонта на хирургическото отделение на болницата.
Тържеството се състоя в понеделник, на 13 май. Самият ремонт е част от проекта „Обновяване и ремонтни дейности на отделения в „МБАЛ Самоков” по оперативна програма „Регионално развитие” /2007–2013 г./ и се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.
Стойността на целия проект е 3 696 837,08 лв., а съфинансирането от еврофонда възлиза на 3 497 207,88 лв. Работата трябва да приключи през януари 2014 г. Главен изпълнител е „Танел” ООД.
Кметът Владимир Георгиев поздрави екипа на отделението и на болницата и пожела успех. От името на фирмата-изпълнител инж. Николай Котевски увери присъстващите, че ще се спазят сроковете за ремонта и ще се работи съвместно с медицинския персонал така, че да не се пречи на обслужването на пациентите.
Кметът Георгиев, инж. Котевски и д-р Ковачка дадоха начало на ремонта, като поставиха символично първите плочки под радостните погледи на персонала.

Евгения Попова

Leave a Reply