Реформатори и ботевградчани посрещнаха Меглена Кунева с готовност за промяна след 5 октомври

На 10 септември лидерът на Движение “България на гражданите” Меглена Кунева и зам.-председателят на партията Димитър Делчев се срещнаха с обществеността в Ботевград. Пред симпатизанти, граждани и приятели се представи листата с кандидат-депутати от Реформаторския блок за 26-ти МИР – София област за предсрочните парламентарни избори през октомври.
Началото на официалното събитие в зала “Венера” на централния хотел в Ботевград постави местният общински съветник и координатор на дясната коалиция в града Яница Иванова, която е четвърта в избирателната листа за кандидат-народни представители. Без да крие своето вълнение, тя представи с възхита и уважение Меглена Кунева.
Политическият лидер и доказал се експерт по европейските въпроси убедително изложи политическата платформа и настоящите идеи, цели и задачи на Реформаторския блок в тази предизборна кампания. Тя представи основните седем точки в коалиционната програма, обхващаща: реформа в образованието, увеличаване на бюджета с 0.2 % годишно, докато стигне 6 %; повече работни места чрез въвеждане на почасово плащане; право на втора работа. Сред приоритетите на Реформаторския блок попадат присъединяванията на България към Европейския банков съюз, Шенген и еврото.
„Няма по-трудна политика от българската. Най-сложното нещо в нея е, че доверието на всички нива е нищожно. Няма страшно да кажеш с кого си и с кого не си, но да го кажеш ясно и при ясни правила. Ако другите не искат, ние трябва да бъдем гласът, който в Народното събрание непрекъснато ще настоява и в крайна сметка ще направи така, че съдебната реформа да се състои. Защото без нея държавата няма на кого да се облегне.”
Единодушие по темата се постигна с изказването на Димитър Делчев, който освен водач на листата за София област, е и практикуващ юридически консултант. За него Кунева радушно сподели: “Вярвам на младите хора. Вярвам на Митко Делчев, защото той е млад, образован, амбициран и позитивен човек. С чисто сърце и неопетнен от политиката морал. Затова той е вашият човек!”
В началото на своето представяне Делчев припомни на всички какво се е случило на 10 септември 1871 г. Тогава Васил Левски учредява първия таен революционен комитет, от който започва голямата революционна дейност в България. “Правя това сравнение не случайно, защото Реформаторският блок се бори за едно “модерно освобождение” – за освобождение на съдебната система от изпълнителната власт, за освобождение от зависимости в политиката, от натиска върху медиите” – допълни Делчев.
За българската съдебна система Делчев заяви, че е една от най-зависимите в света. Като представител от Реформаторския блок той заяви: „Ние ще се стремим да направим така, че законите в България да се спазват.” Водачът на листата за София област не пропусна да отбележи и причините, поради които страната продължава да страда от природни бедствия. „Масовото изсичане на горите, и то законно, доведе до големи язви в централните места на горите, включително и в Софийска област. Едно средно голямо дърво задържа около 4 тона вода. Като се отсече, водата изтича ”. Но за решение на проблема Димитър Делчев предложи да се създаде Агенция за провеждането на държавна политика по превенция срещу наводнения.
Той добави, че Реформаторският блок се обявява против порочната практика обществените поръчки да се възлагат само на две или три фирми. „Трябва да се спре тази тоталитарщина, която цари в малките градове”, допълни Делчев. Той представи поименно и листата на коалицията – РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС, завършвайки, че тя е отбелязана с номер 7 на интегралната избирателна бюлетина. Листата с кандидатите за народни представители е в следния състав:
1. Димитър Андреев Делчев
2. Филип Симеонов Кирев
3. Светлана Добрева Атанасова
4. Яница Георгиева Иванова
5. Стефан Григоров Николов
6. Пламен Величков Кръстев
7. Велислав Димитров
8. Краси Петков Петков
9. Анна Людмилова Радовска
10. Васил Петров Зашкев
11. Димитър Стефанов Лазаров
12. Борислав Любомиров Виларов
13. Григор Методиев Григоров
14. Стоян Стоилов Котев
15. Даниела Дамянова Толоева
16. Тодор Евгениев Масларски
В заключение Меглена Кунева заяви: „Не ви обещавам чудеса, но всички тези неща, които казах, са възможни. Дошло е време да оценим възможностите си и да не се поддаваме на песимизъм”.
След официалната част събитието се преобрази в отворена дискусия по актуални обществени теми. Най-смелите гости отправиха своите предизвикателни въпроси, проблеми и мнения към тримата кандидат-депутати от Реформаторския блок.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*