Новини, Политика

Реформаторският блок е траен политически съюз, твърди Зашкев

Васил Зашкев

Във Велико Търново на 9 и 10 ноември се състоя национално съвещание на Демократи за силна България, в което като представител от Самоков участва председателят на общинската организация на партията Васил Зашкев.
Изчерпателен анализ на актуалната политическа, социална и икономическа ситуация в страната направи председателят на ДСБ Радан Кънев. Целта на съвещанието, както сподели на 11 ноември за „Приятел” г-н Зашкев, е била да се чуят позиците на хората по места, становищата на регоналните и общинските структури на партията.
Подкрепена е била линията за участие в Реформаторския блок, на който по общо мнение основен стожер е ДСБ. Подчертани са били още веднъж големите обществени очаквания по отношение на блока. Гласувана е била и декларация, с която се подкрепя създаването на траен съюз с партиите от Реформаторския блок.
През втория ден на съвещанието са присъствали и председателите на останалите партии от блока /с изключение на председателката на „България на гражданите” Меглена Кунева поради отсъствието й от страната/ – Единната народна партия „Свобода и достойнство”, „Синьо единство”, СДС, БЗНС. „Всички те показаха решимост и обща воля за съвместна работа и промяна на статуквото в страната”, коментира В. Зашкев.
Предстои създаването на граждански съвети към Реформаторския блок на областно и общинско ниво. „Това е нещо ново в нашия политически живот и е израз на желание на партиите от блока за отваряне към гражданското общество”, заключи Зашкев.

Leave a Reply