Новини, Шарен свят

Речни корита да се почистят, пътища и мостове трябва да се укрепят

Среща с кметовете и кметските наместници се състоя на 16 юли по инициатива на кмета на общината Владимир Георгиев.
Местните управници поставиха въпроси, свързани с почистването на коритата на реките, укрепването на пътища и мостове, състоянието на ВиК мрежата, облагородяването на обществени пространства, работата на назначените по програма „Сигурност” и др. Предстои среща на г-н Георгиев с ръководството на държавното горско стопанство в Самоков, за да се уточни как ще се снабдяват с дърва за огрев жителите на селата, които не разполагат с общински гори.
Вл. Георгиев поиска колегите му своевременно да съобщават за проблеми, с които не могат да се справят сами, както и да проявяват повече инициативност, оперативност, плановост и отговорност в работата си. Необходимо е да използват и правомощията си за налагане на санкции на нарушителите на обществения ред.
Георгиев изтъкна направеното в последно време – ремонтиран е пътят за Ихтиман /който доста време беше в много лошо състояние/, сега се провежда процедурата за избор на изпълнител за обновяване и на шосето за Дупница.
В няколко села, не само в града, се асфалтират улици, ремонтират се тротоари и водопроводи. Предстои подготовката на проекти на обща стойност 100 хил. лв. за реконструкция на ВиК мрежата в района на Искровете – за селата Говедарци, Маджаре, Мала църква и Бели Искър, включително за изграждане на пречиствателна станция.
В срещата участваха и заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов.

Leave a Reply