„Рилецо” с невероятен обрат срещу „Витоша” за 2:2, Гемеджиев и Киров герой

Героите Иван Гемеджиев и Васил Киров. Снимка: архив

„Рилски спортист” постигна късен обрат срещу отбора на премиера Бойко Борисов „Витоша” /Бистрица/ и стигна до заслужено равенство – 2:2, в отложен мач от Югозападната „В” група, състоял се в четвъртък, на 13 ноември, на ст. „Искър”.
Първото полувреме премина при поделено надмощие. Гостите първи организираха няколко опасни атаки, но опитният страж на самоковци Красимир Гьорев не позволи на противниковите нападатели да се разпишат във вратата му. В другата половина си заслужава да се отбележи отличното навлизане на Кристиян Додов към вратата на бистричани, завършило с центриране към Васил Киров. Опитният футболист обаче направи по-сложното и от 5 м с глава не успя да уцели рамките на вратата.
Втората част започна кошмарно. Ангел Стоянов от „Витоша” напредна и с топовен шут от 25 м матира Гьорев за 0:1 в 48-ата мин. В ответната атака Бойчев стреля силно отдалеч, но ударът му мина на сантиметри над гредата.
Вместо резултатът да бъде изравнен обаче, нашите получиха нов студен душ в 70-ата мин. Бившият играч на „Славия” Димитър Воденичаров бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на домакините и с глава отблизо вкара за 0:2.
Когато мачът изглеждаше решен, две от резервите в самоковския състав – Доменик Аврамов и Иван Гемеджиев, комбинираха помежду си за 1:2. В 82 мин. Аврамов проби отляво и с чудесно центриране намери Гемето, който изпревари персоналния си пазач и намали разликата.
Драмата настъпи в първата минута на продължението на редовното време. Нова бърза атака на включилия се отлично в мача Гемеджиев завърши с прекрасно центриране към далечната греда. Централният бранител Иван Иванов, който в последните минути навлезе смело в половината на „Витоша”, свали топката към точката за изпълнение на дузпа, откъдето с прецизен удар Васко Киров препарира гостуващия страж за 2:2 и вдигна на крака 100-те привърженици, заели места по трибуните в дъждовния следобед.
Най-после късметът се усмихна и на нашия състав, след като по-рано през сезона самоковци инкасираха няколко попадения в решителните последни минути на своите мачове. Със спечелената точка „Рилски” се изравни на 13-ото място в подреждането с отбора на „Места” и се откъсна на 2 точки от зоната на изпадащите.
В следващия кръг „оранжевите” излизат в дербито на дъното, срещу последния в класирането – “Конелиано”, с цел да не загубят ключовия двубой. Срещата в Герман е в неделя, на 16 ноември, от 14 ч.
„Р. спортист”: Гьорев, Груев /52 м. Аврамов/, Иванов, Гюлеметов, Димитров, Колев, Бойчев, Захариев, Додов /52 м. Гемеджиев/, Митров, Киров

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*